Konyhapénz-virtuóz Képző: gyors, olcsó csirkemájas szendvicskrém

csirkemáj Az Év Anyavállalata  verseny Google különdíjasaként   (a legjobb online vállalkozásként kaptam ezt a díjat), meghívást kaptam a Család-barát Magazinba, hogy beszélgessünk a versenyről és ha már ott vagyok készítsek néhány olcsó, egészséges uzsonnát. Az egyik, amit elkészítettem az adásban is, az ez a csirkemájas szendvicskrém volt.

Íme a Konyhapénz-virtuóz Képző legújabb olcsó és gyors csirkemájas szendvicskrém receptje.

Hozzávalók:

  • 250 g csirkemáj  kb. 225 Ft
  • 1 hagyma kb. 10 Ft
  • 125 g vaj – kb. 200 Ft
  • babérlevél
  • borókabogyó (kicsit drágább fűszer, de csak kevés kell belőle)
  • bors
  • kakukkfű
  • reszelt citromhéj – fűszerek összesen kb. 40 Ft

Összesen: 475 Ft

Hogyan készítettem:

  1. A csirkemájat megmossuk, hártyákat eltávolítjuk.
  2. Hagymát megtisztítjuk és felkockázzuk.
  3. 2 kanál vajat serpenyőben felolvasztunk, rajta a hagymakockát megpároljuk. Hozzáadjuk a májat, babérlevelet, összetört borókabogyót. A májat minden oldalról 3-5 percig sütjük, sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük és hűlni hagyjuk.
  4. A babérlevelet kivesszük, a májat a puha vajjal pépesítjük, belekeverjük a citromhéjat, sóval, borssal ízesítjük. Összetörheted villával, vagy akár erősebb botmixerrel is. Első esetben a képen látható rusztikusabb krémet kapsz, míg a második esetben, egy szép simát. Nálam hangulat és eszköz függő, hogy éppen melyiket választom.
  5. Tisztára mosott száraz üvegekbe töltjük, és a hűtőben lehűtjük. (2-3 napig eláll)

Egy ekkora adag, bőségesen megkenve is legalább 5 személynek elegendő.






Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.