Ingyenes letöltés: 33 HÉTRE elegendő kész menü

1. Pénzügyi gordiuszi csomó megoldása: szalonnázás

spórolós tipp: szalonnázásAz első pénzügyi gordiuszi csomó röviden a következő: vendégek jelentkeztek be, de igazából nincs kereted rá, osztasz és szorzol, végül kijön, hogy 3.500 Ft-od van a vendéglátásra. A feladatot részletesen itt találod, és a hozzászólások között a megoldást is.

A Pénzügyi Őrangyal ezúttal egy szalonnázásra gondolt, de ebben a játékban az a legjobb, hogy számtalan jó megoldás van.

Szalonnasütés: aki volt kisdobos, úttörő vagy cserkész, biztos jó érzéssel gondol a közös szalonnasütésre. De miért ne lehetne családi, baráti körben is? Szalonnasütés helye lehet akár a kert, egy parkerdő, erdő kijelölt tűzrakóhelye, de általában a legtöbb város és falu szélén lehetőség nyílik rá.

Hozzávalók: kb. 50-60 dkg szalonna, attól függően, ki mit szeret: zsírosabb, húsosabb, én személy szerint a zsírszalonnát szeretem szalonnasütéshez…, nagy a szórás árban, én 1.500 Ft/kg-mal számolok. Kenyér a csöpögtetéshez, és csak úgy pirítani, szalonna hagyma nélkül nem az igazi. Aki pedig egy kicsit diétásabb ételre vágyik, az pedig a héjában sült krumplit és almát tudja választani. A sült alma desszertként is igazán kiváló. Az áraknál igyekeztem ráhagyni, hogy ne kelljen mindenből a legolcsóbbat megvenni, így ha nagyon muszáj, kevesebből is ki lehet hozni.

  • Szalonna: 0,5 kg kb. 750 Ft
  • Kenyér: 1,5 kg kb. 400 Ft
  • Hagyma: 1 kg kb. 150 Ft
  • Burgonya: 1,5 kg kb. 300 Ft
  • Alma: 1,5 kg kb. 400 Ft
  • Összesen: 2.000 Ft

Ha a baráti társaság zöldségesebb, vagy sikerül olcsóbban beszerezni az alapanyagokat, a maradék pénzből még telhet plusz zöldségre: paradicsomra, paprikára, retekre vagy akár egy üveg borra, és a gyerekeknek egy-egy jégkrémre.

  • Zöldségmix, ízlés szerint: kb. 600 Ft (a következő árakból kiindulva)
    • paradicsom: 0,5 kg kb. 300 Ft, paprika: 0,5 kg kb. 300 Ft, két db kígyóuborka: kb. 300 Ft, 2 csomag retek: 300 Ft
  • egy üveg bor: 500 Ft
  • jégkrém gyerekeknek: 400 Ft
  • Összesen: 1.500 Ft

És még néhány jó tanács a szalonnázáshoz, bár elképzelhető, hogy Ti profibbak vagytok benne:

  • időben kezdjétek el rakni a tüzet, hogy legyen ideje a tűznek leégnie
  • a tüzet szárazfából rakjátok
  • ne a tűzön, hanem a parázson és a parázsban süssétek a finomságokat
  • a tűzre mindig ügyeljen valaki, és a végén oltsátok el
  • a nyárs vastagságára figyeljetek, ne legyen se túl vékony, se túl vastag
  • a szalonnát ne feledd beirdalni
  • és csak mértékletesen, hogy a gyomrotokat ne feküdje meg.

Jó szórakozást!

Megosztom
Pinterest

Ezeket olvastad már?

Gépkocsival külföldön

Ha gépkocsival indulsz nyaralni, akkor bizony van néhány plusz dolog, amire feltétlenül figyelned kell indulás előtt, hogy a nyaralás öröméből ne üröm legyen. Köss a

Elolvasom »

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérlek, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. további információk

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmedet arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket természetesen letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát

Bezárás