Kialakult a végső mezőny… az első hét feladatait el is küldtem. Hamarosan mesélek is róla, de azért még mesélek, hogyan alakult ki a mezőny. Néhányan lettek, akik versenyen kívül indulnak, mert bár minden feladatot, meg fognak kapni, de az első 8 kiválasztott család közé nem fognak bekerülni, mert későn nevezési határidő után jelentkeztek, így a versenyben nem vehetnek részt, csak a kihívásban.
Aztán vannak sokan, akik bár időben jelentkeztek, nem fizették meg a nevezési díjat, se határidőre, se határidőn túl és nem is pályáztak az ingyenességre sem és nem is jeleztek semmilyen akadályoztatást.
Miért zavar ez engem, miért írok róla? Mert ezeknek a kezelése, adminisztrálása 3-4 óra plusz felesleges munkát jelentett, a különböző rendszerekben, amit előkészítettünk, hogy a több ezer forintos fölöslegesen kidobott pénzről, ne is beszéljek. Kérlek benneteket kicsit több tiszteletet a másik ideje iránt!
Eddig történések számokban:
606 előjelentkező – 288 tényleges jelentkező – 246 fős mezőny az induláskor.
Örülök, hogy nem sorsoltam, hanem elszántsághoz és feladatokhoz kötöttem a kiválasztás folyamatát, nem akarhatok én jobban valamit, mint TE.
És akkor jöjjön az első hét feladatai:
Első nap – első beküldendő feladat: a jelenlegi szokások felmérése: négy héten keresztül a versenyzőknek vezetniük kell, melyik nap, hol, mennyiért vásároltak élelmiszert. A hol alatt, mit értek? Piac, kisbolt, büfé, automata, online rendelés, Spar, Lidl, Tesco… Teljesen mindegy, hogyan fizeted, készpénzzel, kártyával, utalvánnyal vagy kuponnal…
Beküldési határideje: 2016. szeptember 26.
Második nap – második beküldendő feladat: minden versenyzőnek ki kell alakítania a saját koncepcióját, az életvitelüknek megfelelően. Az hogy koncepciód van, nem jelenti azt, hogy mindig minden úgy fog történni, és minden héten, pont azon a napon fogod a kategóriának megfelelő ételt enni, de lesz egy jól kialakított alaprendszered.
Erről a feladatról írok egy kicsit bővebben:
Több weboldal és fórum is foglakozik a menütervezéssel, de általában az idő-takarékosság oldaláról közelítik a témát, – ami persze szintén fontos, de az én menütervezésem a változatos étkezés mellett, konyhapénz csökkentése miatt javaslom.
Menütervezés előnyei:
- Pontos mennyiséget vásárolod meg, nem vásárolod túl magad, nem fogtok ételt kidobni.
- Tudsz előre tervezni, és nem utólag érnek a meglepetések.
- Változatosabban fogtok étkezni, mert már a tervezésnél ki fog ugrani, ha egysíkú lenne.
- Egészségesebben fogtok étkezni, mert a tervezésnél könnyebb figyelni erre.
- Nem az utolsó pillanatban fogsz kapkodni, így remélhetőleg kevesebb tartósítószeres, drágább készételt fogtok fogyasztani.
- egyik nap legyen valamilyen tészta
- egyik nap legyen valamilyen saláta
- egyik nap legyen valami olyan húsos étel, amiben a hús dominál
- egyik nap legyen valami tartalmas leves, esetleg valamilyen sós vagy édes süteménnyel kiegészítve
- egyik nap legyen főzelék vagy párolt zöldség
- egyik nap legyen valamilyen sütőben készült, (általában rakott) étel
- az utolsó nap pedig valami teljesen szabadon választott, teljes menüsor, bonyolultabb, időigényesebb ételek
- Hétfő: csirkehús
- Kedd: gazdag leves
- Szerda: belsőség
- Csütörtök: disznóhús
- Péntek: egy tál étel
- Szombat: marhahús
- Vasárnap: rántott hús
- Hétfő: leves + kelt tészta
- Kedd: házi gyorséttermi
- Szerda: tészta nap
- Csütörtök: húsos
- Péntek: főzelék + feltét
- Szombat: nemzetközi konyha
- Vasárnap: valami gyors vagy házon kívül
- Hét közben reggelire ki, mit kíván: kenyér, felvágott, lekvár, méz, joghurt, müzli…stb., hétvégére viszont megtervezem, és általában valami villás jellegűt készítek: hagymás máj, tükörtojás, bundás kenyér, tojásrántotta, virsli…stb
- Tízóraira, uzsonnára nálunk tökéletesen jó a zöldség (sárgarépa, karalábé…), gyümölcs.